Zondagochtend Schilderles

zondagochtend online schilderles

zondagochtend online schilderles

Zondagochtend Schilderles

schilderles op zondagochtend

Landschap met meer en bergen

Landschap met Meer en Bergen is een studie gemaakt op een vierkant canvasboard. Uitgangspunt voor deze serie op de zondagochtend is deze foto van Tobias Tullius gevonden op Unsplash.

Het oog een beetje als een vakantiefoto en het vakantiegevoel spreekt voor mij hieruit.

In de foto spelen een aantal dingen: er is een atmosferisch perspectief dat naar de achtergrond steeds blauwiger wordt. En er is een wolkendek dat maakt dat sommige delen van de heuvels in de schaduwen vallen en andere delen in het zonlicht.
Nadat ik een grove opzet had gemaakt merkte ik dat dat voor mij niet werkte. Het schilderijtje had details nodig en ik moest analyseren hoe ik het beste een structuur voor de bomen kon creëren die een beetje aannemelijk was.

Het schilderijtje is in wording dus het is nog niet helemaal af. Volg dit bericht voor nieuwe updates en de ontwikkeling te volgen.
Uiteindelijk ben ik het helemaal aan het bijwerken met een heel klein penseeltje, het dunste Da Vincy penseeltje dat er is. om de bomen structuur te schilderen.
De partijen met de heuvels in de schaduw zijn bewerkt met een groengrijs waarin veel kobaltblauw is gemengd. In de zonnige stukken ben ik bezig met een groen waarin veel Napelsgeel en okergeel is gemengd.

In de voorgrond zitten de meeste contrasten, daar zijn de bomen het donkerst en sommige andere partijen het lichtst.

schilderles op zondag

zondagochtend online schilderles Meer lezen »

schilderles

Klif landschap tijdens online schilderles

Met de online lessen voor jongeren ben ik momenteel bezig met een klif-landschap. Wat ik heb gedaan is eerst een ruwe opzet maken naar aanleiding van een foto van een landschap. Zo’n ruwe opzet in licht/donker dient om te zoeken naar de juiste toonwaarde van de verschillende partijen in het schilderij. Als je de opzet in licht/donker zo goed mogelijk doet krijg je ook een schilderij waar het licht in zit. Licht is één van de belangrijkste peilers van de impressionistische schilderkunst. Als je dit heel goed doet kun je echt het licht vangen zoals de grote meesters deden uit de impressionistische schilderperiode, Pisarro, Monet, van Gogh etc.


Toonladder maken​

Op je palet maak je eerst een toonladder met grijzen van licht naar donker. Bijvoorbeeld vijf hoopjes verf met gelijke tussenstappen en aan de ene kant wit en aan de andere kant zwart.

Belangrijk: laat uiteindelijk geen zwart staan in je schilderij want het maakt alle kleur stuk.
Met die hoopjes verf ga je schetsen en zo goed mogelijk de juiste toonwaarden van alle partijen zoeken en vinden…
Het doel is eerst om indeling in toonwaarden te maken zodat het licht in het schilderij komt.​

Het doel is eerst om indeling in toonwaarden te maken zodat het licht in het schilderij komt.​


Video-lesgeven

Speciaal voor het leren tekenen en schilderen is lesgeven via Google Hangout of Zoom ideaal. Ik richt de camera van mijn mobieltje op mijn palet en een leerling kan online zien hoe ik verf meng. Het is veel informatiever dan mondeling of schriftelijk onderwijs.

Bij de leerling thuis staat de camera ook aan. Dan kan ik als leraar direct zien wat iemand schildert en ook direct aanwijzingen geven. Het is enorm effectief.

Op dit moment heb ik nog geen groepsvideo’ online. Maar we hebben wel een Open Atelier online. Er is wel de mogelijkheid om klassikaal les te geven online via Google Meet.

Je kunt altijd een gratis proefles inplannen via deze site. Klik op de knop hieronder en plan je les in…

Book an appointment with Domino Design using Setmore

Wanneer je boekt via deze link kun je een les volgen via Teleport Video, dat werkt heel simpel. Je krijgt een link en daar klik je op en je zit in de video-les.


Klif landschap tijdens online schilderles Meer lezen »